Expositie Klooster Claercamp geopend in Museum Dokkum1 april 2022 - Op vrijdag 1 april presenteert Museum Dokkum een nieuwe expositie over het klooster Claercamp bij Rinsumageest. De expositie van klooster Claercamp toont bijzondere voorwerpen van het terrein waar abdij Claercamp van 1160 tot 1580 stond, een groot middeleeuws Cisterciënzerklooster. De collectie bestaat onder andere uit verschillende bodemvondsten, kloostermoppen en leisteenfragmenten.

De afgelopen maanden is er hard gewerkt om een gedeelte van de collectie van Stichting Klooster Claercamp naar Museum Dokkum te verhuizen. Na het sluiten van het bezoekerscentrum op het abdijterrein zijn de voorwerpen in Museum Dokkum ondergebracht in een vaste expositie. Het is de bedoeling dat, naast de eigen objecten van Claercamp, in de toekomst de expositie aangevuld wordt met meer informatie over het kloosterleven. Hierdoor blijft het belangrijke verhaal van de Friese kloosters en dat van klooster Claercamp verteld.

Voor Museum Dokkum is het een unieke kans om samen met Stichting Klooster Claercamp een gedeelte van de collectie samen te brengen in de expositie. Museum Dokkum is verheugd op deze nieuwe samenwerking. Het voormalige kloosterterrein blijft wel beschikbaar voor excursies.

Meer informatie over de expositie en over Stichting Klooster Claercamp is te vinden op www.museumdokkum.nl
Museum Dokkum is geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.00 - 17.00 uur.


De expositie wordt nog verder ontwikkeld en is bijna klaar.

  Links

Heeft u zelf een leuke foto gemaakt die we mogen gebruiken, mail deze naar webmaster@kloosterclaercamp.nl
         
Home Nederlands Home Polski Home Historie Sponsors Contact Links Foto's Activiteiten Nieuws Home Deutsch Home English Sponsors Contact Links Foto's Activiteiten Nieuws Historie Home Polnisch English Deutsch Home