Activiteiten 2010

Rondleiding over archeologisch onderzoeksterrein klooster Claercamp


21-09-2010 - Op dinsdagmiddag 21 september a.s. zullen in samenwerking met Staatsbosbeheer en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed een aantal rondleidingen worden georganiseerd over het Claercampterrein. Momenteel vindt hier een archeologisch onderzoek plaats.
De rondleiding duurt ongeveer een uur en de eerste ronde start om 13.30 uur en dan vervolgens 14.30, 15.30 en 16.30 uur. Men kan zich melden bij de opgravingslokatie aan de Klaarkampsterweg te Rinsumageast.
Twee tips: trek laarzen aan en hou er rekening mee dat de laatste rondleiding wel eens heel druk kan worden.Geslaagde excursie naar Ihlow

08-05-2010 - Op zaterdag 8 mei werd een geslaagde excursie naar dochterklooster Ihlow georganiseerd. Meer dan 50 belangstellenden uit Friesland en Groningen konden genieten van een gevarieerd programma. In Ihlow was ontvangst met appel- of rabarbergebak, waarna een rondleiding volgde over het kloosterterrein, museum en de toren kon worden beklommen. Aansluitend was er een diner in Niebert. Meer foto's.Excursie naar Ihlow gaat door

12-04-2010 - Op zaterdag 8 mei zal de busreis naar dochterklooster Ihlow in Duitsland plaats vinden. Degenen die zich hebben opgegeven hebben inmiddels bericht gekregen over de instapplaatsen en tijden. Graag verzoeken wij de betaling tijdig over te maken (voor 20 april) op het verkregen bankrekeningnummer, o.v.v. uw deelnamenummer. Alvast bedankt en tot ziens op 8 mei!

Excursie dochterklooster Ihlow op zat. 8 mei


05-03-2010 - Op zaterdag 8 mei organiseert stichting klooster Claercamp i.s.m. klooster Aduard - bij voldoende belangstelling - een busreis naar het voormalige dochterklooster "Schola Deï" in Ihlow. Net over de Duitse grens tussen Emden en Aurich.
Vorig jaar zijn daar - na 4 jaar werkzaamheden - het museum, kloostertuin en kloostercafe feestelijk geopend. Men heeft tevens een prachtig uitzicht over de omgeving vanaf de uitkijktoren bovenin de stalen constructie, die de contouren van het schip van het klooster aangeven.
GeÔnteresseerden kunnen zich t/m 20 maart opgeven.
De prijs is 32,50 euro, inclusief busreis, entree klooster Ihlow, en een aansluitend diner in Nederland. Opgave voor de excursie via email: info@kloosterclaercamp.nl of secr. Harry Zwanenburg, Van Burmaniastr. 17, Rinsumageast.
( meer informatie over klooster Ihlow op: www.kloster-ihlow.de )


Excursie klooster Ihlow op zat. 8 mei 2010


15-02-2010 - Voor belangstellenden zijn we bezig een excursie per bus te organiseren naar het kloostermuseum te Ihlow. Dit ligt even over de grens in Duitsland. Hier is een prachtig museum geopend over het CisterciŽnzer klooster te Ihlow, een dochterklooster van Claercamp.
Als datum is zaterdag 8 mei gepland.
Mocht u hiervoor belangstelling hebben, dan kunt u dit alvast doorgeven via e-mail aan info@kloosterclaercamp.nl of aan Sjouke van der Werff, Klaas van der Meulen of Harry Zwanenburg. U krijgt dan persoonlijk bericht over de definitieve opzet van de excursie, die uiteraard alleen bij voldoende deelname kan doorgaan.
 


Excursie Klooster Klaarkamp en Klaarkampster meer

Bij voldoende deelname zal in 2010 weer een excursie worden georganiseerd. Dit i.s.m. en o.l.v. Staatsbosbeheer. Belangstellenden kunnen zich nog opgeven per email of per telefoon.
         
Home Nederlands Home Polski Home Historie Sponsors Contact Links Foto's Activiteiten Nieuws Home Deutsch Home English